r
Nosalty Logó

Lekváros-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Lekváros-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1749 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 1749 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5986.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.6 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    2635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1766 micro
Összesen 6990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy ellepje. Így hagyjuk állni kb. 15 percet, majd a vizet leöntjük róla, lecsepegtetjük, és amikor az alma levet ereszt, kinyomkodjuk belőle a levet.
  3. Az almát összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
  4. A tésztát elosztjuk kb. 2/3-ad-1/3-ad arányban. A nagyobbikat nagy gáztepsi méretűre kinyújtjuk, és a zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, diót szórunk rá, és elterítjük rajta az almát. A tészta másik felével betakarjuk, és megkenjük a tojás sárgájával.
  5. Begyújtjuk a sütőt, és amikor felmelegedett, megkenjük a tésztát a tojásfehérjével, villával megszúrkáljuk, és bedugjuk a jó melegbe sülni.
  6. Ha langyosra hűlt, már szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x45
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6994
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom!

Receptkategóriák

Újévi almás rétes helyett készült. Olyan finom lett, hogy még aznap megettük 3-an! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek