r
Nosalty Logó

Legendás gulyásleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Manuel Calavera
Legendás gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

Összesen 6118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1991 micro
  • β-karotin
    4910 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    321.1 g

Zsír

  • Összesen
    373.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.9 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3906 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    5751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4027 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    15924 micro
  • β-karotin
    39280 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    2653 micro
Összesen 6118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

Elkészítés

Előkészítés

  1. A marhalábszárat alaposan leinazzuk, lehártyázzuk.
  2. Jól beszórjuk őrölt köménnyel és frissen őrölt fekete borssal.
  3. Bekenjük olajjal.
  4. Nagyon szorosan betekerjük frissen tartó fóliába úgy, hogy sehonnan ne kapjon levegőt.
  5. 4-5 napra berakjuk hűtőbe.

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és a bőrrel együtt kipirítjuk a zsírját.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megdinszteljük a szalonnán. Ha nem elég a zsiradék, étolajjal pótoljuk. Ehhez a pörkölt alaphoz adjuk hozzá a finomra vágott paprikát és paradicsomot.
  3. Ha elkezdett megpirulni a hagyma, akkor sózzuk, és felöntjük fél liter vízzel. Ezt elfőzzük róla, zsírjára pirítjuk, és megismételjük.
  4. A zsírjára pirult pörkölt alaphoz hozzáadjuk az 1,5 cm-es kockákra vágott húst.
  5. Ha a hús kiengedte a levét, akkor hozzáadunk frissen őrölt borsot és őrölt köményt, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
  6. A megpuhult húshoz hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott zöldségeket, a burgonya kivételével.
  7. Minimális pirítás után felöntjük vízzel/alaplével.
  8. A fűszerpaprikát kikeverjük nagyon kevés étolajjal, hogy egy tejfölnél sűrűbb masszát kapjunk, és ebből adjunk annyit a leveshez, hogy szép színe legyen.
  9. Amikor már a zöldségek 3/4 részt megpuhultak, hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott, megtisztított burgonyát.
  10. A burgonyával együtt hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
  11. Ha a burgonya megpuhult, rákóstolunk a levesre, és utána ízesítjük sóval, borssal köménnyel, ha szükséges. Fontos, hogy a leves ne legyen édeskés.
  12. Csipetke készítéséhez a lisztet, tojást, pici sóval, gyúrt tésztává készítjük, és egy konyharuhára vagy tálcára kiszaggatjuk, és kicsit hagyjuk szikkadni.
  13. A csipetkét sóval kevés olajon lepirítjuk, de nagyon figyeljünk rá, hogy egyenletesen piruljon. Amint elkezd színt kapni, folyamatosan kevergessük!
  14. Amint szép színt kapott, forrásban lévő vízzel felöntjük, és készre főzzük.
  15. Megpuhulást követően leszűrjük, átmossuk, és lecsöpögtetjük.
  16. Pár csepp olajjal elkeverjük, így nem tapad össze.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik törekednek a maximumra, és nem szeretnek kapkodni. Megéri kipróbálni, eltér az átlagos gulyáslevestől az íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manuel Calavera 20 recept

A cél: kihozni a gulyáslevesből a maximumot. A pácolásnak köszönhetően puhul a hús, finomabb lesz, és hamarabb megfő. A végeredmény nagyon finom lett.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Csipetke

Címlapról ajánljuk

További cikkek