r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb zöldborsófőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
A legegyszerűbb zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1344.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    519 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    3864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16117 micro
Összesen 793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    540 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1039 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    7729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32235 micro
Összesen 1584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük. Ha tehetjük, kérjünk hozzá segítséget, mert így egyedül kicsit megőszülős.
  2. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zöldborsót, és kicsit pároljuk.
  3. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, rászórjuk a petrezselymet és a lisztet, leöntjük a tejjel, összekeverjük, és fedő alatt, gyakran kevergetve 20 perc alatt készre főzzük. Ha a tej kicsit tapadna, adhatunk hozzá fél-egy deci vizet is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 567
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 521
  • Össznézettség: 574973
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 07.

Ajánló

Sült virsli, de még inkább tükörtojás! Ha nem friss borsóból csináljuk, akkor kb. 1/2 kiló mirelitet használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha zsenge zöldborsó, akkor zöldborsófőzelék - legalább egyszer az évben! Ha túl vagyunk a pucoláson, akkor már pikk-pakk készen van!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek