Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 499 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 3991 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 377 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.bernadette
t.bernadette Mon, 2018-04-02 18:00

Nagyon finom. Most sütöm másodszor, de örök gyors, életmentő darab lesz. Imádom, hogy a fehér csoki szépen belesimul. Dupla adag alatt neki se állok :-).
Ennek a sütinek fel kell jönnie valamennyire?

ttunde59
ttunde59 Sat, 2017-04-29 10:03

Köszönöm az alapötletet..íme az én WelcomeD-sajttortám - ahogy kigondoltam, elkészítettem :) Már csak meg kell süljön, én meg ne be..https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208949936081173&set=a.3621645335307.2127279.1099153564&type=3&theater

Ylonil
Ylonil Sat, 2016-02-27 01:06

Ma este neki estem. Dupla adaggal csináltam és nem éreztem elég édesnek, ezért tettem még hozzá két evőkanál cukrot... legalábbis azt hittem... aztán végülis kiderült, hogy sót sikerült beletennem... Azoknak, akiknek megfordult a fejükben, hogy cukor helyett sóval készítsék el, üzenem, hogy ne tegyék. Rettenetesen rossz íze van így. Szinte mindegy, hogy hány kanál citrom levet és cukrot tesznek mellé. És egyelőre a szódabikarbónás kísérletek sem vezetnek eredményre. Több helyen olvastam, hogy elsózás ellen a legjobb ellenszer, ha krumplit főzünk bele.. Miért is ne? Krumplis-citromos-cukros-sós sajttorta...

Ylonil
Ylonil Sat, 2016-02-27 12:17

Végülis elkészítettem a krémet, immár só helyett cukorral. Sokkal biztatóbb így az íze :)
Philadelphia krémsajtot nem találtam a Lidl-ben, így a "Pilos friss sajt süteményekhez" termékét használtam. Csak kilós kiszerelésben árulják, de így éppen elég lett a dupla adaghoz (egy 26 cm és 18 cm torta készült belőle).
Persze a fehércsokis és a sima krém összekeveredett ahogy öntöttem, de nagy ügyet nem csináltam belőle, lazán összekevertem őket, úgy, hogy ne legyen teljesen egynemű.
A keksz kicsit odasült. de nem vészes. Eperrel díszítettem.
Kóstoló majd este, de a látvány biztató. :)

Sally Sparrow
Sally Sparrow Sun, 2014-09-14 21:56

Ezzel a recepttel van valami nagy gond, mert az első lépés a sütő előmelegítéséről ír, utána pedig a második lépés szerint be kell tennünk a formát a hűtőbe.. (Ráadásul egy órára?!) Én megpróbáltam elkészíteni a tortát, de a hűtős utasítást figyelmen kívül hagytam, és a sütőbe tettem be a kekszalapot kb. 10 percre. A végeredmény finom lett, csak sajnos szinte egyáltalán nem érződött rajta a fehércsoki, 9 dkg túl kevés volt. Szóval sima sajttorta lett belőle, amit sajnáltam, de majd megpróbálok kikísérletezni egy jó kis csokisat is.
A digestive keksz helyett Hobbits kekszet használtam, szerintem az nagyon jó.

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge Sun, 2014-09-14 23:00

kedves Sally Sparrow!
A 9 dkg fehércsoki mennyiségét lehet növelni, ha szeretnéd, de abban igazad van, hogy sima csokival biztosan karakteresebb lesz.
Valóban félrevezető lehet a leírás, de azt, hogy "van valami nagy gond a recepttel", kicsit túlzásnak érzem. A problémát ott követtem el, hogy azzal kezdtem, hogy melegítsük elő a sütőt... ugyanis minden receptet ezzel kezdek, kivétel nélkül. (Ez lehet hogy rossz szokás egyébként, de Stahl Judit könyvekből tanultam főzni, és ott szintén minden így indul!) Általában nem tartalmaznak hűtős pihentetést, ez most pont igen, így elnézést kérek. Örülök, hogy finom lett a süti :)

499
krémsajt 40 dkg
cukor 11 dkg
tojás 2 db
digestive keksz 25 dkg
vaj 10 dkg
fehér csokoládé 9 dkg