r
Nosalty Logó

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    948 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    993 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1811 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    8550 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    16172 micro
Összesen 3212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kissé sós vízbe feltesszük főni fedő alatt, ha kész, kikapcsoljuk (30 perc, 150 -160 fokon).
  2. A pórét felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, magos levét kinyomjuk, csak a húsát kockázzuk fel, petrezselymet finomra vágjuk.
  3. Olajon a pórét, a fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a zöldborsót, a paprikát, paradicsomot, sót és borsot, a petrezselyemzöld felét és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. Amikor majdnem kész, kóstoljuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a maradék petrezselymet, ha szükséges sózzuk és borsozzuk, ha megfőtt minden benne, kész, kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  4. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  5. A burgonyát kiszedjük a vízből, megpucoljuk, felkockázzuk, és elkeverjük a lecsós zöldborsós alappal, aminek kicsit alágyújtunk, kb 10 percig főzzük, hogy összefőhessen, ha kell fűszerezzük.
  6. Ha a tészta vize forr sót teszünk bele, a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és belekeverjük a burgonyás, lecsós alapba óvatosan.
  7. Forrón tálaljuk a lecsós, zöldborsós, burgonyás tésztát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3413
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Ajánló

Ha nagy pórénk van, mert bolti, v. piaci, elég az egy darab, a zöld részéből is vágjunk fel bele egy keveset, vékonyan felkarikázva, a világos zöld részéből. Nekem azért van kettő írva, mert a saját kertünkben ültettünk, és az nem nőtt akkorára, mint a bolti, ezért használtam fel kettő darabot. Finom nyári zöldséglevest kínáljuk előtte, vagy gyümölcslevest. Kínáljunk mellé kovászos uborkát. Tálaláskor a krémfehérsajt kockákkal megszórva kínáljuk.

Receptkategóriák

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A friss és finom zöldborsót, zöldpaprikát és paradicsomot szerettem volna egy laktató, és finom egytálételben tálalni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek