r
Nosalty Logó

Lecsós-húsos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lecsós-húsos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2533 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2908 micro
Összesen 3882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. Közben a 3 db tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kis kockára vágott szalonnán üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a darált húst, kb. 2 dl vizet, és főzzük.
  4. Félidőben hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Készre főzzük.
  5. Amikor elkészült, belekeverjük a felvert 3 db tojást és a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.
  6. Nagyobb tepsit olajjal kikenünk, elterítünk benne egy sor karikára vágott burgonyát, elosztjuk rajta a lecsós-tejfölös húst, rá a karikára szeletelt főtt tojást. Befedjük a maradék burgonyával, meglocsoljuk pár ek olajjal.
  7. A tepsit fóliával befedjük, és előmelegített sütőben sütjük, végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2268
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-húsos rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Annyira kiadós és laktató étel, hogy egy favágás alkalmára készítettem el (4 férfi részére), és még vacsorára is maradt belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!