r
Nosalty Logó

Lecsós csirke hajdinával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Lecsós csirke hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4385.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

lecsós csirke

hajdina

Elkészítés

lecsós csirke

  1. A húst megsózzuk, olajon megforgatjuk, míg fehér nem lesz.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirke mellé tesszük, ahol kissé megfonnyasztjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összeforgatjuk a csirkével.
  4. Ráöntjük a kész lecsót. Így együtt addig főzzük, míg a csirke puha nem lesz.
  5. Amíg a csirke fő, elkészítjük a hajdinát: nagy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hajdinát. Folyamatosan kevergetjük, míg a hajdina kipattog. Felhasad a héja, és kis fehér szín jelenik meg az oldalán.
  6. Amikor a hajdina már abbahagyta a pattogást, kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk, fedő alatt pároljuk, mindig pótoljuk az elfövő vizet, egészen addig, míg megpuhul.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3204
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Ajánló

Aki szereti, tehet bele a vöröshagymával együtt fokhagymát is, és használhat csípős paprikát. Természetesen készülhet friss lecsóval is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós csirke hajdinával
8zsuzsa8 210 recept

Kedvenceink egyike. A lecsót magam teszem el kis üvegekbe. A hajdinával Kárpátalján találkoztam, ott tanultam meg az elkészítést a háziasszonyunktól. Nagyon szapora, és ami számomra fontos, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók

lecsós csirke

hajdina

Címlapról ajánljuk

További cikkek