r
Nosalty Logó

Lebbencsleves Kornéltól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Lebbencsleves Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 2892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    8096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 2892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Elkészítés

Lebbencstészta pirítása

  1. Száraz serpenyőt forrósítsunk fel a gázon, majd a lebbencstésztát tetszés szerinti darabokban pirítsuk zsemleszínűre benne. Ha nem akarunk serpenyővel dolgozni, egy sütőlemezen a sütőben is elvégezhetjük a pirítást. Ha a tészta megpirult, tegyük félre.

Leves készítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, és kevés zsíron pirítsuk meg. Vegyük ki a zsírból, ha kész. A vöröshagymát vágjuk finomra, a burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
  2. A visszamaradt zsírban pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és pirítsuk üvegesre.
  3. Szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük el gyorsan, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk lassan, kóstoljuk.
  4. Ha a burgonya félkész, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a levest. Tálalás előtt a pirított szalonnát adjuk a leveshez, és keverjük el benne. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22312
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Ajánló

Amennyiben marad levesünk másnapra, valószínűsíthető, hogy a burgonya és a tészta el fogja szívni a levét. Ebben az esetben bátran adjunk hozzá csontlevet, és azzal forraljuk fel újból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lebbencsleves Kornéltól
Kornél 167 recept

Egyik legegyszerűbb híg levesünk. Gyorsan készül, és tartalmas. Ezt a levest is többféleképpen lehet készíteni, ez az ún. klasszikus.

Hozzávalók

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?