r
Nosalty Logó

Lazacszeletek kaprimártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Lazacszeletek kaprimártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    893 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1786 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha lazacszeletünk van, spárgával összekötjük a két szárát, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Nekem most filém volt, ezzel egyszerűbb volt az életem. Pár csepp citrommal meghintjük, állni hagyjuk kis ideig.
  2. Ezalatt a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a lecsepegtetett kapribogyót felaprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A lazacot szárazra töröljük, és egy felforrósított serpenyőben (ha zsíros a hal, olaj nélkül, ha szárazabb, pici olajon) 2+1 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálra szedjük, rátekerünk egy kevés borsot, és alufólia alatt melegen tartjuk.
  4. A serpenyőbe kevés olajat és egy pici margarint teszünk, megfonnyasztjuk benne a hagymakarikákat és az átnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott kapribogyót. Ráöntjük a bort és a tejszínt (a habtejszín zsírosabb, mint a főző, azért ehhez ezt használom), forralva besűrítjük a mártást.
  5. Kicsit utánasózzuk, pici borsot tekerünk még rá, beleszórjuk a petrezselymet, és ráöntjük a tálban lévő lazacszeletekre.
  6. Szélesmetélttel szoktam tálalni, de mehetne hozzá párolt zöldség vagy petrezselymes burgonya is.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1977
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 01.

Ajánló

Bár hivatalosan a halhoz fehérbor passzol, de azért a rozé is nagyon jó volt mellé az idén. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacszeletek kaprimártásban
Pogácsa 381 recept

Sok-sok évvel ezelőtt egy karácsonyi Nők Lapjában találtam Lajos Mari receptjét. Kipróbáltam, hatalmas sikere volt. Az újságból kitépett, lefűzött, azóta rongyos-foltossá vált oldalra már az első alkalom után jó sok felkiáltójellel ráírtam, hogy nagyon finom! Nálunk azóta ez a hagyományossá vált karácsony esti vacsora. Hatalmas előnye, hogy nem kell órákig állni a konyhában, elronthatatlan és mindig sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek