Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos spagetti recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1546 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 3089 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 245 kcal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simacsek
Simacsek Tue, 2015-12-29 14:47

Van egy kis maradék vajban sült lazacom (nem füstölt) Vajon azzal is elkészíthető?

u.bridge
bridge / u.bridge Mon, 2012-12-03 12:46

Szia,
Igen, igen tényleg habtejszín!
Makkermanó (vagyis Szenti Gabriella) egyik receptjénél olvastam ezt, azóta én is mindig csak habtejszínt használok:
"Korábban kedves szakácstársunk, AzEszter reglapján volt olvasható a következő szöveg, ami biztos segít megérteni a különbséget:
Tudjuk-e, hogy mi a különbség a habtejszín és a főzőtejszín között?
Nem biztos. Az sem biztos, hogy tudjuk, hogy a főzőtejszín egyszerű "vakítás". Hiszen a főzéshez nyilván főzőtejszín kell - há nem azé hívják úgy? Hát bizony nem.
A főzőtejszín egyszerűen a habtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú (20%-os) változata, amit különböző anyagokkal javítanak fel azért, hogy állaga egyáltalán hasonlítson a habtejszínhez.
És nem, a habtejszín normális esetben nem édes, hiszen csak tejszínt tartalmaz. T-e-j-sz-í-n-t. Abból is 30%-ot optimális esetben és semmi mást.
Így ha lehet, főzéshez is inkább habtejszínt használjunk.
A főzőtejszínnek, mint olyannak, az égvilágon semmi értelme."

Üdv,
bridge

szzsófi
szzsófi Mon, 2012-12-03 20:20

nagyon szépen köszönöm a választ, akkor azt hiszem ezt ki kell próbálni :)
Üdv:
szzsófi

1546
füstölt lazac 100 g
vöröshagyma 1 kis fej
habtejszín 300 ml
víz 1 dl
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 tk
citrom 1 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
spagetti tészta 500 g