r
Nosalty Logó

Lazacos sertésszelet sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Lazacos sertésszelet sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 502 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 183 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 502 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2008 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük alaposan és beletesszük a besózott hússzeleteket, összeforgatjuk, mindenhol lepje el a tejfölös keverék. Pár órát állni hagyjuk.
  2. Utána kivesszük a tejfölös keverékből és olajban megsütjük.
  3. A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, sózzuk és olajban átsütjük. Egy szalvétára kitéve leitatjuk róla az olajat.
  4. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, elkeverjük, fokozatosan hozzácsorgatva felöntjük a tejjel, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós, ha mégis, akkor botmixereljük.
  5. Fűszerezzük és beletesszük a felkockázott Brie sajtot, beleöntjük a hús után megmaradt tejfölös keveréket és addig kevergetjük kis lángon, míg a sajt elolvad.
  6. Összeállítjuk az ételt: mindegyik hússzeletre egy-egy vékony szelet füstölt lazacot teszünk,erre egy-egy karika sült padlizsántés leöntjük sajtmártással. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1774
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Elég érdekes ennek az ételnek a keletkezése, mivel eredetileg egy bukaresti étteremben kóstolt ételt szerettem volna reprodukálni, aztán végül egyedül a padlizsán volt a közös bennük. A többi a fantáziám szüleménye :) Először kicsit féltem ettől a párosítástól, de összességében egész jó lett, a kedves lakótársaimnak is ízlett :)

Hozzávalók

A páchoz

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek