r
Nosalty Logó

Lazacos kelkáposztatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Lazacos kelkáposztatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    554 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    2215 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16663 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztaleveleket megmossuk, majd sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk szűrödni. Késsel elvékonyítjuk a leveleken lévő vastagabb szárrészt, majd 2-2 levelet egymásra teszünk.
  2. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, 2 cm-es kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, 10 g vajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a lazackockákat, egy pár percig pirítjuk, egy edénybe borítjuk és villával szétnyomkodjuk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Felét félretesszük. A maradékot a tojással, 1 ek créme fraiche-vel és a zsemlemorzsával a lazachoz adjuk, és jól elkeverjük. Sóval, borssal és a korianderrel ízesítjük, majd szétosszuk a kelkáposztalevelekre, feltekerjük, és konyhacérnával keresztben összekötözzük.
  4. A kelkáposztatekercseket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. A maradék sárgarépakockákat a tekercsek közé szórjuk. A maradék créme fraiche-t és a vajat elosszuk a tekercsekre. Felöntjük a levessel.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk a rózsaborssal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2457
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom receptre. Elkészítettem! S habár a párom nincs oda a halételekért, ez ízlett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek