r
Nosalty Logó

Lazac zöldségágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2394 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 598 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2287 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2394 kcal
  • 18% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfilét alaposan megtisztítjuk a hártyáktól, a bőrét lehúzzuk, majd vízzel alaposan leöblítjük. Mindkét oldalát bőven megsózzuk, majd 1 órán át hagyjuk így bepácolva szobahőmérsékleten.
  2. Mikor már eleget pácolódott, a sós réteget friss vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, esetleg papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. Most következhet a fűszerezés, de csakis a lazacunk egyik oldalán! Enyhén megsózzuk, majd megszórjuk kaporral és borssal.
  3. Kivajazott hőálló edénybe, esetleg sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  4. Amíg a lazac sül, elkészítjük a köretet. Megfőzzük a rizst, a zöldségkeveréket pedig kevés vajjal-ételízesítővel mikróban, vagy a szokásos módon megpároljuk. Ha kész, összekeverjük a zöldségeket a rizzsel.
  5. Tálalásnál nagyon jól mutat az illatos lazac a színes zöldségágyon!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17192
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a könnyű és ízletes receptet egy finn családanyától tanultam el Finnországban. Náluk a hal mindennapos étel, otthon Magyarországon inkább ünnepi, különleges alkalmakkor kerül az asztalra, különösen a lazac. A húsa laktató, a köret nagyon szépen kihozza a hal jellegzetes ízét, így ajánlom hétköznapi vacsoráink kölönlegesebbé tételére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek