r
Nosalty Logó

Lazac párolt ceruzababbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Lazac párolt ceruzababbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. Kevés vajat forrósítunk serpenyőben, erre érkezik az apróra vágott fokhagyma, melyet rövid ideig pirítunk, majd a megmosott és lecsepegtetett hosszú szárú zöldbab (ceruzabab).
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes "lángon" pár perc alatt megpároljuk, összeforgatjuk óvatosan (de vigyázzunk, hogy össze ne törjön), majd ha kész, a tálalóedényre helyezzük.
  3. A serpenyőben maradt forró vajba helyezzük a lazacszeletet (ha bőrös, akkor mindig előbb a bőrös oldalával lefelé), és ráfacsarjuk a lime levét.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük (akkor jó, ha a hal húsa kezd kifehéredni). A sütési idő oldalanként a hal vastagságától függően 2-3 perc.
  5. A melegen tartott ceruzababra helyezzük, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, díszítjük egy szelet lime karikával, majd jó étvággyal fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4248
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Megfelel előételnek egy több fogásos menüsorba vagy egy könnyű vacsorának...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Könnyen elkészíthető, gyors, finom és stílusos étel. A kétféle röszti burgonyát csak a díszítés céljából helyeztem a tálalóedényre...

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A lazachoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek