r
Nosalty Logó

Lazac kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Incilla
Lazac kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    876 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott lazacot hagyjuk kiengedni 2-3 óra alatt. Mossuk meg, és szabadítsuk meg a bortól (ha van rajta).
  2. Vágjuk nagyon-nagyon apróra a kaprot.
  3. A lazacot sózzuk, borsozzukmind a két oldalán, és kenjük be kaporral is.
  4. Ezután béleljünk alufóliával egy pici tepsit (de úgy, hogy ne folyjon ki belőle a lazacból kijövő víz, éslégmentesen le tudjuk zárni a sütéshez!), és fektessük bele a lazacdarabokat, és egy kiskanál vajat tegyünk rá, majd zárjuk le alufóliával a tepsit.
  5. Előmelegített sütőben készre pároljuk.
  6. Mártáshoz:
  7. Vajon megfuttajuk az összezúzott fokhagymát, és rádobjuk a maradék apróra vágott kaprot.
  8. Amikor egy picikét megfonnyadt, felöntjuk a főzőtejszínnel.
  9. Ízesítjük sóval, borssal és egy pici ételízesítővel is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  10. Párolt zöldséggel és főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 59892
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac kapormártással
Incilla 10 recept

Imádom a halat!! Éttermekben előszeretettel kóstolom meg a hal specialitásukat, és uténa otthon én is megpróbálom elkészíteni őket. Így sikerült ezt a fantasztikus lazacot is heti szinten a családom elé tennem. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek