r
Nosalty Logó

Lasagne - lépésről lépésre

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fang
Lasagne - lépésről lépésre
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4063 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    12969 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 813 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11411.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2853 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3281 mg
  • Nátrium
    4444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    5833 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    64843 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 4063 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    2673 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, paprikát, paradicsomot apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg a leve el nem párolog.
  3. Ha a folyadék elpárolgott, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, valamit a fűszereket. Kb. 7-8 perc alatt összefőzzük az ízeket.
  4. Lehetőség szerint egy szögletes tűzálló edényt kivajazunk, illetve a lasagne tészta egyik oldalát megkenjük mascarpone-val.
  5. Az edénybe először beleteszünk egy réteg szószt, sajtot, majd a tésztát, a mascarpone-s oldalával lefelé. Eztán ismét szósz, sajt, tészta, és így tovább.
  6. Ügyeljünk rá, hogy az utolsó réteg szósz legyen, amit bőségesen megszórunk sajttal.
  7. Ezt követően előmelegített sütőben (180°) kb. 20-30 percig sütjük. Ha egy villát beleszúrva már nem ütközünk ellenállásba, el is készültünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 68158
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 06.

Ajánló

Opcionálisan sárgarépát, olívabogyót is tehetünk bele, szintén apróra vágva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideális reggelire, ebédre, vacsorára, bármilyen alkalomra :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek