r
Nosalty Logó

Lasagne 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Lasagne 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 4460 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    2423 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5970 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12851.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    2683 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    4370 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2710 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1273 micro
  • α-karotin
    5456 micro
  • β-karotin
    14536 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    35817 micro
  • Lut-zea
    2906 micro
Összesen 4460 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1210 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta
  2. A lisztet beletesszük egy tálba és belekeverjük a sót.
  3. A közepébe beleütjük a tojásokat és kevés vízzel (úgy 1 dl, de ez függ a liszttől) rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Jó alaposan kidolgozzuk, és letakarva kb. 10 percet pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk. Félretesszük, és majd csak akkor főzzük ki lobogva forró, enyhén sós, bő vízben, amikor már elkészültünk a raguval és a mártással.
  5. Ragu
  6. A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk. Sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott aszalt paradicsomot.
  7. Félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszereket (a babérlevelet a végén természetesen kivesszük belőle), majd visszatesszük a tűzre és kevergetve kb. még 1 percig melegítjük a fűszereket, hogy jobban felszabaduljanak az íz- és illatanyagok.
  8. Beletesszük a marhahúst és jól átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és zellert, és együtt sütjük tovább.
  9. Ráöntjük a konzerv paradicsomot, és még egy konzervdoboznyi vizet. Jól összekeverjük, és lefedve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  10. Mártás
  11. A tejet felforraljuk és félretesszük.
  12. Az olajat és a vajat összemelegítjük, és ha a vajfelolvadt, belekeverjük a lisztet.
  13. Folyamatosan kevergetjük, amíg "kifehéredik" a liszt, de nem kell megpirítani, mint a rántást.
  14. Habverővel hozzákeverjük a tejet, hogy csomómentes legyen és hagyjuk kiforrni a mártást.
  15. A tűzről levéve sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és belekeverjük a reszelt sajtot.
  16. Összeállítás
  17. A tepsit vajjal kikenjük, és az aljára teszünk egy réteget a kifőtt tésztából.
  18. Egyenletesen rásimítunk egy adagot a marharaguból, majd pedig a besamel mártásból.
  19. A következő tésztaréteget az előzőkre merőlegesen helyezzük, mert szeleteléskor így jobban egyben marad az étel. Ragut és mártás teszünk rá és addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére mindenképp tészta kerüljün. (Egy közepes méretű tepsiben ez kb. 5 tésztaréteget jelent.)
  20. Kevés olívaolajat locsolunk rá, és alufóliával letakarjuk. Kb. 200 C-os sütőben 15-20 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük és hagyjuk, hogy megpiruljon a teteje.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 88928
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 27.

Ajánló

Egy nagy adag salátával (pl. mentás paradicsomsalátával) igazán bőséges fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne 2.
ze(n)derta 188 recept

Egy igazi megnyugtató, kényeztető fogás ez a buján fűszeres raguval rétegezett tésztaétel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?