Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

összesen: 403 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

összesen: 2417 kcal

energiatartalom / 100 g *

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

összesen: 89 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rabbetti
rabbetti Sat, 2012-03-03 21:32

Hát, bizony ez kinézetre se túl bizalomgerjesztő, úgy néz ki, mint egy gumicukor... Bocs, hogy még én is kontrázok, de az az igazság, hogy holnap akarom elkészíteni életem első lasagne-ját és a képek alapján keresgéltem szimpatikus ötleteket, amikor megláttam ezt, és arra gondoltam, hogy vajon kinek tetszhet ilyetén megjelenésben a lasagne, mert nekem ez nem csábító. Hát, amint látom, másnak sem, de ne is törődj vele, én csak kibickedtem!

erabell
Erabell / erabell Sun, 2012-03-04 15:43

Sajnálom,hogy nem nyerte el a tetszésed,de nekem is ez volt az első lasagne amit készítettem,és nem volt rá panasz.Egy jó páran megkóstolták már és mindenkinek ízlett. Azóta persze már egy jó párszor elkészítettem,viszont ha legközelebb megint megcsinálom,akkor kicserélem a képet,hátha az már bizalomgerjesztőbb és csábítóbb lesz!Amúgy meg Én ebben az esetben a kinézetére azt mondanám,hogy "nem a ruha teszi az embert"!Szerintem ez az ételek esetében is igaz lehet!

erabell
Erabell / erabell Tue, 2012-02-07 17:29

Nekem a hozzászólásokhoz csak annyi lenne a válaszom,hogy ezek szerint az olaszok sem egyformán készítik el a lasagne-t!Nekem így mutatták és Én aszerint készítettem el.Nem tehetek róla,ha valakinek nem tetszik a receptem!Erabell

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2012-02-13 16:18

Magukra valamit is adó olaszoknál a tészta vagy lasagne készítése szent és sérhetetlen. Az, hogy egy - mondjuk ki - igénytelenebbel találkoztál, a Te egyéni szerencsétlenséged. Igen, vannak olyanok, akik arra is lusták, hogy fakanalat fogjanak, ehelyett megveszik a kész ragut üvegben. Ilyen betegség nálunk is ismert Magyarországon, ahogyan a mellékelt példa is mutatja és követjük a hülyeséget. De nagyon jó lenne, ha ezt nem kevernénk össze azzal, hogy "ahány ház, annyi szokás".
Legközelebb, ha találkozol ezzel az olasz ismerősöddel, nyugodtan főzd meg neki ezt:
http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-lasagne-hazi-sugoval
Erősen gyanítom, hogy a Te receptedre válaszul küldték be...Inkább tanulj belőle.

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-02-13 15:55

Kedves Erabell! Azt hiszem, hogy az olaszoknál olyan lehet a lasagne, mint nálunk pl. a lecsó. Ahány ház annyi szokás :-). Hát ez azt hiszem az "üveges" ,gyors lasagne volt. Nálunk is készítenek üveges lecsót, van aki azt szereti. :-)

edeskriszti
edeskriszti / edeskriszti Tue, 2012-02-07 13:57

Az én párom is olasz, és egy kicsit másképp csinálja a lasagnét... friss lap, friss szósz, besamel sajtkrémmel felturbózva, a tetejére reszelt parmezán :) és ahogy fortyog a tálban, frissen, folyós szósszal... hmmm....

cafika
Cafika / cafika Mon, 2012-02-06 18:17

szia Erabell,
ezt a receptedet inkább "lasagne magyar módra" kellett volna keresztelned. Képzeld, én még nem találkoztam olasszal, aki a lasagne-hez üveges bolognait :-) használt volna, pedig itt élek köztünk, már elég rég. Személy szerint én is osztom Olga véleményét, friss alapanyagokból sokkal de sokkal finomabb az étel, nem is beszélve arról, hogy egészségesebb. A bolognait ha készítem, akkor eleve több adagot készítek, így a maradékot adagonként lefagyasztom, és ha kell, akkor kéznél van, és nem telik vele több idöbe az elkészítése, mint az üvegessel. Egyszer szánj rá idöt, készíts friss ragut, meglátod, hogy sokkal finomabb. A zacskós, üveges félkész/kész dolgokból szerintem jobb, ha minél kevesebbet fogyasztunk, mert tele vannak mü dolgokkal.
Ha már ebben a rohanó világban alig jut idönk sportolásra, sétára, legalább az étkeinket készítsük friss alapanyagokból, és még jobban odafigyelve, ha gyermek is van a családban!!
Remélem töltesz fel olyan receptet is, amiben nem lesz félkész termék, én nagyon örülnék ilyen receptnek!!
további jó fözöcskézést,
üdv. Évi

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Mon, 2012-02-06 16:46

Olaszországban élő rokontól nekem is van lasagne receptem. Hmmm...én nem üveges bolognai ragut használok, és nem is kész tésztát. Magam készítem a tésztát és a ragut is. Félkész hozzávalókból biztos gyorsabb, de mindent friss alapanyagból készítve sokkal finomabb. :-)

403
lasagne tészta 1 g
bolognai szósz 1000 ml
parmezán sajt 20 dkg
margarin 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 400 ml
fahéj 1 csipet
0 ízlés szerint