r
Nosalty Logó

Lapocka-egytálétel zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Lapocka-egytálétel zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 755 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6605.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    3825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5089 micro
  • β-karotin
    12411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3501 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát besózzuk, borsozzuk, és kevés chilipehellyel megszórjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk egy fedeles, magas falúedényben, beletesszük a húst, és erős tűzön minden oldalán körbesütjük, hogy kapjon szép színt.
  3. A héjas fokhagymákra egy kés lapjával ráütünk, és hozzádobjuk a sülő húshoz.
  4. Az edénybe annyi forrásban lévővizet öntünk, hogy kb. 2/3-igérjen a húsnak.
  5. Beletesszük a leveskockákat, köményt, és felforraljuk.
  6. Lefedjük, és a húst puhára főzzük. Időközben, ha kell, kevés vizet öntünk utána.
  7. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a lilahagymát. A répát tetszőleges darabkákra, a hagymátfél szeletekre vágjuk.
  8. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, lilahagymát,a felekbe vágott koktélparadicsomokat, ésezeket is megfőzzük.
  9. Tálalás előttkivesszük a húst a levéből,pár percig állni hagyjuk,majd szeleteket vágunk belőle.
  10. Burgonya-, ill. zsemlegombóccal tálalhatjuk, és bőven meglocsoljuk a finom szaftjával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20497
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lapocka-egytálétel zöldségekkel
Vicikó 251 recept

Egy kitalált, saját receptem. A mélyhűtőbeli párnapos fagyos magányától megszabadítottam ezt a szép darab lapockát, és átalakítottam egy szerintünk igen finom vacsorává. Férjem azt  mondta, hogy ez egy gyorsfOgyasztott lapocka egytálétel, mivel igen-igen gyorsan fogytak a szaftos hússzeletek, a burgonygombócok,  répák a paradicsomos hagymák társaságában.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?