r
Nosalty Logó

Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 2380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

öntet

saláta

Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3289 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    4880 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13155 micro
Összesen 2380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

öntet

saláta

Elkészítés

öntet

  1. Először összeállítjuk az öntetet: 1 rész ecethez 3 rész olaj megy, só, bors, plusz citromlé és méz. Az egészet egyneműsítjük, a legegyszerűbb egy kicsi befőttesüvegben jól összerázni.

saláta

  1. Majd a salátát is összeállítjuk.
  2. A kölest egy evőkanál olajon kicsit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és 20-25 perc alatt készre főzzük. 
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat kettévágjuk, és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk római köménnyel. Sütőben 200°C-on 10 perc alatt ropogóra sütjük.
  4. A csicseriborsót, illetve a kukoricát lecsöpögtetjük, és külön-külön serpenyőben, egy kevés olajon lepirítjuk (a csicserihez hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát). Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, kis római kömény is mehet bele. A gránátalmát megpucoljuk, a szemeket félretesszük.
  5. A megfőtt, még langyos kölest tálba tesszük, hozzáadjuk a spenótot, a csicserit, a kukoricát. Nyakon öntjük az öntettel, és jó alaposan összekeverjük, hogy mindenből kerüljön mindenhova.
  6. Tálaláskor egy nagy tálra halmozzuk, sok gránátalmával, tökmaggal és friss petrezselyemmel szórjuk meg. Hidegen is fogyasztható, addigra jól összeérnek az ízei.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6698
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
Gerzsenyi Flóra 374 recept

Egyszerű és nagyszerű recept, ami önmagában vegán, de nagyszerű köret is lehet roston sült húsokhoz vagy halakhoz.  Ha krémesebb sajtokat - például fetát vagy kecskesajtot - morzsolunk bele, akkor pedig igazán kiadós főétel válhat belőle.

Hozzávalók

öntet

saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?