r
Nosalty Logó

Langalló somirita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Langalló somirita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 197 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7770.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1435.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 4621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat (én kenyérsütőgépbe rakom, ami dagasztja és keleszti 1 óra 30 percig), ha kikapcsoljuk akkor még hagyjuk a melegben kelni.
  2. Ha valaki simán csinálja, akkor a sima lisztet összekeverjük a rétesliszttel, az élesztővel, sóval, cukorral.
  3. A liszt közepére kört formálunk, középre öntjük a langyos vizet, majd a margarint ésfokozatosanösszegyúrjuk.
  4. Meleg helyen legalább1 órát kelesztjük.
  5. A sütőhöz tartozó nagy tepsit vastagon kimargarinozzuk, belenyomkodjuk a tésztát.
  6. A fokhagymát lereszeljük vagy átnyomjuk fokhagymanyomón, összekeverjük a tejföllel és megkenjük vele a tésztát.
  7. Felkockázzuk a szalonnát vagy sonkát, és rászórjuk a tejfölös tésztára.
  8. A vöröshagymákat felkarikázzuk és az egész tetejére tesszük.
  9. Alsó-felső sütésre állítjuk a sütőt 180C-ra (nekem megy a ventillátor a sütőben, így 30-35 perc, anyukám villanysütőjében alsó-felső sütésnél 1 óra is lehet), ha az alját megemeljük kicsit és pirosas, akkor tuti jó.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9070
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Művészetek Völgyében ettünk először Langallót és nagyon ízlett. Ott még az első időkben dagasztották a tésztát, nem ezen a mostani kész tésztán árulták. Anyával kikísérleteztük, melyik az a tészta, amely leginkább hasonlít ahhoz, amit ott ettünk, és ez lett az eredmény:) Nagyon szeretjük, én kenyérsütőgépben pillanatok alatt megcsinálom, a párom nagyon szereti, nálunk vacsorára szokott ez sülni:) de még másnap hidegen is isteni.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?