Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laktóz- és gluténmentes marlenka recept

hozzászólások (2)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

összesen: 509 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

összesen: 6086 kcal

energiatartalom / 100 g *

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

összesen: 227 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kubatovpolli
Kubatovpolli Sat, 2019-01-19 22:07

Hát ma megsütöttem! Ennyit még nem kínlódtam süteménnyel. A tészta már kinyújtva is nagyon törékeny. Az első lap volt a tanuló darab. Végül szilikon lapon nyújtottam ki és azzal együtt sütöttem. A lecsúsztatásnál még törékenyebb volt. Félbe vágtam a lapokat, hogy egymásra tudjam rakni. A végeredmény viszont egy nagyon finom sütemény lett. Ettől függetlenül csak türelmeseknek ajánlom a kipróbálást.

bogica46
Bambi46 / bogica46 Sun, 2019-01-20 18:28

Kedves Kubatovpolli,
legközelebb ha száraznak érzed a tésztát, és nyújtásnál töredezik, nehéz vele dolgozni, tegyél még hozzá folyadékot, tejet például és az egyből segít rajta. Sokszor a lisztek nem egyformák ezért lehet, hogy valaki szárazabb eredményt kap.

509
zabpehelyliszt 20 dkg
lenmagliszt 5 dkg
szezámliszt 5 dkg
kókuszliszt 10 dkg
méz 2 ek
tejmentes margarin 15 dkg
xilit 20 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 2 kk
útifű maghéj 1 ek
laktózmentes tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
laktózmentes tej 10 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
kukoricakeményítő 2 evőkanál
xilit 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejmentes margarin 7 dkg
növényi tejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál