r
Nosalty Logó

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mágó
Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 3117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 3117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Elkészítés

Rizslisztes piskóta

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukor felével, majd dolgozzuk hozzá a liszttel elkevert kakaóport.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a nyírfacukor másik részével, majd nagyon óvatosan forgassuk a masszához.
  3. Formaleválasztóval befújt tortaformába öntsük bele a masszát, majd simítsuk el a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süssük meg.

Málnás túrómousse

  1. A gyümölcsöt tegyük fel melegedni a nyírfacukorral együtt, majd amikor már majdnem forr, botmixerrel pépesítjük, szűrőn áttörjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
  2. A laktózmentes túrót botmixerrel pépesítjük, majd kis adagokban hozzátesszük a málnás gyümölcspépet.
  3. A laktózmentes tejszínt kemény habbá verjük, és a túrós masszát fellazítjuk vele.
  4. A túrómousse-t a rizslisztes piskótára öntjük, és a hűtőbe rakjuk.

Málna curd

  1. A málnát a tojásokkal és a nyírfacukorral vízgőz fölött óvatosan melegítjük. Amikor kellően felmelegedett, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízben beáztatott lapzselatint.
  2. Amikor besűrűsödik, fokozatosan hozzáadagoljuk a laktózmentes vajat, egyneműre keverjük.
  3. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, a túrómousse tetejére öntjük, és a hűtőbe rakjuk fél napra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 26189
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktóz-, cukor- és gluténmentes málnamousse-torta
Mágó 1 recept

Mindenmentes desszert karcsúsított verzióban.

Hozzávalók

Rizslisztes piskóta

Málnás túrómousse

Málna curd

Címlapról ajánljuk

További cikkek