Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lágy fehér kenyér recept

hozzászólások (2)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 449 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 2694 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 248 kcal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-12-12 04:32

Kedves Evi, hogy kell ezeket a peksutiket sutni? Az en sutomben minden kelttesztanak "kopogos" a kulseje a belseje pedig nyers marad. Mit ronthattam el, tul magas a hofok? Pedig mar a gozben valo sutest is kiprobaltam..:-((

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-12-12 21:43

Kedves Boribon!
Lehet, hogy kevés a folyadék benne? Nekem pl. nagyon bejött a víz vagy tej helyett használt Lidl-s joghurt. Bár a túl sok folyadék sem jó, mert akkor túl kel, majd összeesik. Én kenyeret általában 160 oC-on sütöm hőlégkeverésen, ami sokak szerint szárít. Én nem tapasztalok ilyet. A gőzben sütés mindenképpen jó. Én minden kenyérhez teszek sikért és aszkorbinsavat, viszont nem túl sok élesztőt. A folyadékmennyiséget az is befolyásolja, hogy milyen lisztet használsz. A finom liszthez sokkal kevesebb szükséges, mint a teljes kiőrlésűhöz. A burgonya ellágyítja a tésztát.
Limara péksége oldalán nagyon sok hasznos dolgot olvashatsz a kenyérsütésről. Szerintem szenzációsak a receptjei. Azt megfigyeltem, hogy amíg gázsütőben sütötte, az inkább szárazabb lett, ezért ott mindig gőzben sütötte. Igen kitartónak kell lenni a próbálkozásban, és egyszer úgyis sikerül. Sok sikert hozz. Ha úgy érzed, tudok bármiben segíteni, szívesen teszem. Üdv: Évi néni

449
öregtészta 20 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 1 dl
joghurt 2 dl
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
himalája só 2 teáskanál
élesztő 1.2 dkg
burgonyapehely 4 dkg