r
Nosalty Logó

Kúpsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timejja9
Kúpsüti
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 5091 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 30 dkg kekszet és a diót ledaráljuk, a maradék 15 dkg kekszet félretesszük. A tésztához való alapanyagokat annyi tejjel (kb. 1-1,5 dl) gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk; dió nagyságú golyókat formálunk.
  2. A krémhez 2,5 dl tejjel vaníliapudingot készítünk a szokásos módon. Ha kihűlt, gépi habverő segítségével vajjal és porcukorral kikeverjük, félretesszük. Jöhet az összeállítás.
  3. A háztartási boltokban kapható kúp alakú formát picit benedvesítjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. (Ezt minden egyes kúpsüti készítésekor előre elvégezzük.) Ujjunkkal belenyomkodjuk a kis golyót a formába,és lyukat formázunk a belsejében a krémnek és az apró gyümölcsnek.
  4. A lyukba belehelyezünk egy szem málnát (vagy szedret vagy más bogyós gyümölcsöt,lehet fagyasztott is) és egy kiskanál krémet. Végül kerek alakú keksszel zárjuk be az alját,és kisegítjük a formából. Ezt addig végezzük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Tetejét még megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel. Isteni karácsonyi süti!
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11523
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Karácsony alkalmával készítette nagymamám ezt a sütit. Az ő változatában kristálycukorral szórta meg a formát, melyet saját receptemben kókuszreszelékkel helyettesítek. Hogy még finomabb legyen, a krém alá fanyar gyümölcsöt is teszek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!