Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges narancsos máktorta recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 844 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 5075 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 311 kcal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SunDee
SunDee / SunDee Thu, 2010-12-02 16:36

"A narancskrémmel a tortát megtöltjük" - félbevágod a piskótát???
Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 09:46

Kedves SunDee

Ha Zila tortaformában készítjük el
a tortát akkor nem.
A www.zilatortaforma. hu oldalon lehet többet olvasni róla.
Hagyományos módon igen félbe vágjuk.
Üdvözlettel:
Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-01-26 16:27

Kedves látogató!

Valóban:)

Mártikával konzultálok, hamarosan pótolni fogom.
Köszi, hogy szóltál.

Üdvözlettel:
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-26 10:55

Kedves Ferenc!

Én, a meglehetősen tapasztalatlan, úgy gondolom, hogy nem a torta formája miatt marad ki
a cukor meg a liszt. Ugyanis a krém hozzávalói között 5 féle dolog szerepel, az elkészítésénél meg csak kettőt+vízet említesz.
Nem szőrszálhasogatás, csak tényleg érdekel, hogy mikor kerülnek a hiányzó részek a krémbe.
Köszönöm.

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-01-26 16:27

Kedves látogató!

Valóban:)

Mártikával konzultálok, hamarosan pótolni fogom.
Köszi, hogy szóltál.

Üdvözlettel:
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-21 11:12

Ahogy olvasom a krém hozzávalóit és elkészítését, valahogy nem jön össze.
Több hozzávaló szerepel mint amennyit felhasználtok.
(Persze lehet, hogy a gyakorlottabbak a hozzávalókból már tudják mit kell vele kezdeni, hát ez
sajnos nekem még megy)

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-01-26 07:29

Kedves látogató!

Szerintem a tortaforma formályából és kialakításából (háromszög alakú mélyedés a krémnek 12 szer egy 25cm átmérőlyű tortaforma használatánál) adódik a különbség.

Üdvözlettel Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-13 13:50

Nagyon köszönöm a gyors választ és azt is, hogy leírtad az (igen drága) alkalmazott forma nélküli elkészítési lehetőséget.
Olvasás alapján a nagyon csábító ízkombinációk rögtön megragadták figyelmemet, így nincs akadálya, hogy kipróbáljam.
Még egyszer köszönöm.

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-01-13 10:22

Kedves látogató!
E szerint a leírás alapján igen a Zila szilikon tortaformát alkalmazzuk.
A Zila tortaformában előre kialakított forma van a krémnek.
Lásd:http://www.receptbazar.hu/index.php?page=recept&id=2828
Lásd www.zilatortaforma.hu.
Ha nem a tortaformát alkalmazzuk, akkor egy 12 szeletes tortának
megfelelő 25cm átmérőjű mákos piskótát sütünk.
Majd a kész piskótát 2,vagy 3 részre vágjuk (vízszintesen) és a tortalapokat és a torta tetejét
megkenjük a narancsos töltelékkel. A többi művelet ugyanaz
Tehát Zila tortaforma nélkül is elkészíthető a torta.
Üdvözlettel:
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-13 09:14

Kedves Ferenc!

Ha jól értem, akkor ezt az egyébként nagyon jól hangzó tortát kizárólag ebben a formában lehet elkészíteni?

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-01-13 10:23

Kedves látogató!
E szerint a leírás alapján igen a Zila szilikon tortaformát alkalmazzuk.
A Zila tortaformában előre kialakított forma van a krémnek.
Lásd:http://www.receptbazar.hu/index.php?page=recept&id=2828
Lásd www.zilatortaforma.hu.
Ha nem a tortaformát alkalmazzuk, akkor egy 12 szeletes tortának
megfelelő 25cm átmérőjű mákos piskótát sütünk.
Majd a kész piskótát 2,vagy 3 részre vágjuk (vízszintesen) és a tortalapokat és a torta tetejét
megkenjük a narancsos töltelékkel. A többi művelet ugyanaz
Tehát Zila tortaforma nélkül is elkészíthető a torta.
Üdvözlettel:
Ferenc

rizsa
rizsa Tue, 2010-01-12 11:42

Sziasztok,

Csak nem Zila kávéház törzsvendégek vagytok Ti is?

Kata

844
tojás 8 db
cukor 8 púpozott ek
rétesliszt 4 evőkanál
mák 8 ek
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 20 dkg
finomliszt 2 evőkanál
narancslé 1 narancsból nyert
gyümölcskocsonya por 1 tasak
margarin 15 dkg
narancs 0.5 közepes db
cukor 10 dkg
marcipán 10 dkg