r
Nosalty Logó

Kukoricás burgonyapuding

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Kukoricás burgonyapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 372 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10817 micro
Összesen 2226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély tálban a tejet a vízzel összeöntjük, beletesszük a vegetát, a fűszereket, majd belekeverjük a burgonyapelyhet. A masszát állni hagyjuk legalább 10 percig.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az olvasztott, de nem meleg vajjal kikeverjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a kukoricakonzerv levét is, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát.
  5. Kivajazott ill.olajozott és lisztezett formába (ennek az adagnak egy nagy tortaforma kell) simítjuk a masszát, amit beleállítunk egy tepsibe. A tepsibe gyöngyöző vizet töltünk, és így tesszük az előmelegített sütőbe.
  6. 170-180 fokon kezdjük sütni, majd közepes lángon sütjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3341
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Igazán különleges, nem megszokott köret, egyszerű hozzávalókból! Mártásos, szaftos húsok mellé ajánlom! Ebből az adagból rengeteg van (5-6 felnőtt embernek való). Frissen olyan, mint a képen, kissé ragacsosnak tűnő (nem az!), kihűlve sokkal szilárdabb, puding jellegű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan 15 éve :-D a Népszabadságnak volt Ízözön melléklete. Frank Júlia receptjeit közölték az egyik számban, ez onnan, tőle való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek