r
Nosalty Logó

Krumplival rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Krumplival rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1023 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1023 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 4087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a krumplit és karikákra vágjuk (kb 3-4 mm). A húst szintén megtisztítjuk (én sosem hagyok rajta se zsírt, se ínt, se semmit, ami nem hús), és szép szeletekre vágjuk, majd kicsit megklopfoljuk, hogy a rostok összetörjenek. Ha ez megvan, akkor gyakorlatilag a recept egyharmada kész is van.
  2. Egy tepsibe olajat öntünk (nem kell benne állni az olajnak), és beleteszünk egy réteg krumplit, amit megsózunk. Ráterítjük a mindkét oldalán megsózott húsok felét, amiket a felső oldalukon megszórunk borssal is.
  3. Erre jön egy réteg tejföl. Nem kell befedni vele teljesen, én ide-oda szoktam pötyögtetni egy nagyobb kupacot.
  4. A tejfölt is megsózzuk és a tv paprikából szeleteket vágunk, és elrendezzük ízlés szerint. Én általában fél-fél paprikát használok a rétegekre. Ezt a réteget is megijesztegetjük olajjal, majd jöhet a második réteg.
  5. A második réteget is hasonlóképp készítjük, majd azt is befedjük krumplival, ez lesz a teteje.
  6. A legfelső réteg krumplit megsózzuk és megtejfölözzük. Itt már befedhetjük az egészet tejföllel (ha sűrű a tejfölünk, akkor higítsuk tejjel!). Erre megint jön egy kis só, majd a szokásos olajos ijesztgetés.
  7. Attól függően, hogy mennyire vizes a krumplink, öntünk a szélén körbe pár cl vizet (max fél dl elég).
  8. Az egészet lefedjük alufóliával, és berakjuk a sütőbe, beállítjuk a hőfokot, és két órára "elfelejtkezünk" a készülő remekműről.
  9. 2 óra elteltével ránézünk. Megszurkáljuk villával, és leellenőrizzük, hogy minden hozzávaló jó porhanyós-e. Amennyiben igen, úgy levesszük a fóliát, és visszatoljuk a sütőbe a tepsit, hogy kicsit megpiruljon a felső réteg.
  10. A kész ételt fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, magában vagy savanyúsággal is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 19764
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán sztorija nincs. Nálunk ez az étel azóta van étlapon, mióta az eszemet tudom. Édesanyámnak gyakran segítettem készíteni, olyankor mindig eltűnt egy-egy szelet nyers krumpli megtejfölözve és megsózva, és valahogy mindig a gyomromban végezték. Máig se tudjuk, hogy milyen kismanó vitte le őket oda. :D Imádom ezt az ételt, mert finom (a paprika benne valami mennyei) és nem kell vele sokat bíbelődni. Kiadós, de az ember úgysem tudja sosem, hogy hol van benne a határ, és mindig eszik még egy kicsit. Olyan, hogy nálunk a rakott húsból elég, nem létezik. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek