r
Nosalty Logó

Krumplis-rizses rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Krumplis-rizses rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3958 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1403 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1827 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10726 micro
Összesen 3958 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit jól megpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, összesütjük, és fűszerezzük ízlés szerint a sóval, borssal, majorannával és fokhagymás fűszerkeverékkel.
  4. Egy tepsi alját kikenjük olajjal, majd a krumplit letesszük alulra, erre jön a zöldborsós darált hús, majd a tetejére a rizs.
  5. A tejfölt, tojást, joghurtot és mustárt kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és 20-30 percig sütjük, míg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7683
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Kedvenceim az ilyen rakott dolgok elkészítése, és aztán látni, ahogy a párom jó ízűen "belapátolja"!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek