r
Nosalty Logó

Krumplis-húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Krumplis-húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11298.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    8240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1355 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 4245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban vagy lábosban kicsit megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sót, és elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy nem ragadós, nyújtható, de nagyon lágy, ruganyos tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 2-1 arányban elosztjuk. A nagyobbik részét kinyújtjuk, de nem túl vékonyra. Egy tortaformát vagy jénai tálat kibélelünk vele. Az oldalán egészen magasan érjen fel a tészta.
  3. Miután a tölteléket is elrendeztük a tálban a tésztán, kinyújtjuk a kisebb darab tésztát is, de egy diónyi darabot félreteszünk belőle.
  4. A kinyújtott tésztát ráterítjük a töltelékre, a széleiket jól összenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.
  5. A tészta közepén vágunk egy kb. 2 cm átmérőjű lyukat, amibe a maradék tésztából kis golyót formázva egy kis dugót teszünk. Ezt sütés közben is le tudjuk majd emelni a pitéről, így ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a hús, illetve egy kis vízzel pótolhatjuk a szaftot, ha nagyon elfőné.
  6. A pitét előmelegített 180 fokos sütőben jó másfél órát sütjük. Ha nagyon barnulna a széle, alufóliával takarjuk be a tetejét.
  7. Mikor már nagyjából késznek látjuk a pitét, kenjük meg egy tojássárgájával a tetejét, és süssük még 10 percig.
  8. Sütés közben a vajas tészta elválik a formától, így ki tudjuk szedni belőle, hogy szépen szeletelhessük.

A töltelékhez

  1. A krumplit és a húst nagyjából egyforma, kb. 1x1 centis darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  2. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és a húsos keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és még egy tojással elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2957
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Készíthetjük fiatal bárány- vagy nyúlhúsból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből van, Rásonyi Leila hegedűművésznő tatár receptjeként szerepel ott. Nagyon kiadós, laktató étel, szerintem némi zöldség elférne még benne, pl. padlizsán, de a fázós őszi/téli napokon így a legjobb kalóriaforrás:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?