r
Nosalty Logó

Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 826 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 3302 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 79 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 826 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    14484 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3682 micro
Összesen 3302 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Elkészítés

A padlizsános krumplipüréhez

  1. A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd a levét leitatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát pár percig sütjük.
  2. Kiszedjük egy papírtörlőre, egymásra fektetünk keresztben 1-1 db-ot, és rákanalazunk 1 ek krumplipürét. Felhajtjuk rá az oldalait.
  3. Hagyományos krumplipürét készítünk, megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Majd 5 dkg vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi forralt tejjel öntjük fel, hogy egy keményebb, formázható pürét kapjunk.
  4. A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőlapáttal egy tálba szedjük, botmixerrel átdaráljuk, sózzuk, bele a reszelt fokhagyma, petrezselyem, só, tojás és egy kevés zsemlemorzsa. 5 percet várunk, hogy a morzsa megszívja magát, ha túl lágy lenne, még egy kis zsemlemorzsát szórunk bele.
  5. Hagyományos módon liszt, tojás, zsemlemorzsába bepanírozzuk úgy, hogy a lisztbe egy kiskanál segítségével pottyantjuk.
  6. Forró olajban pár percig sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14083
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Játékosan csempésztem a padlizsánt a gyerek tányérjára, így megette, egyébként nem nagy kedvencei  a zöldségek. A fasírtot sem ette volna meg, ha tudja, hogy nincs benne hús, nem szóltam róla.:))

Hozzávalók

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek