r
Nosalty Logó

Krumpligaluska gombamártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krumpligaluska gombamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 598 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 171 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 598 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk. Átszitálva hozzáadjuk a többi hozzávalót. Belekeverjük a vajat és a tojást, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy fazékba felrakunk sós vizet, és mikor már forr, ujjnyi hosszú nudlikat sodrunk, és beletesszük a vízbe. Zubogó vízben addig főzzük, míg fel nem jön a felszínre.
  3. Közben megcsináljuk a mártást. A gombát megtisztítjuk, és kis darabkákra vágjuk, úgyszintén a hagymát és a fokhagymát is.
  4. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a hagymát. Kicsit megpároljuk, és jön hozzá a gomba. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és a fokhagymát. Ekkor fűszerezzük sóval és borssal, és 10 percig összefőzzük.
  5. A szószt kimérjük mély tányérokba, a kész galuskát belehelyezzük, meghintjük parmezánnal, és lehet is enni.
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15861
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Ajánló

Aki nem szeretné túl hígra csinálni a mártást, az be is habarhatja. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre tudtam venni egy osztrák szakácskönyvet, mert sajnos olyan nincs, amiben minden benne lenne. Szeretem a galuskás ételeket és a gombát is, hasonlót ettem már, de ugye sok változata van, gondoltam, kipróbálom. Laktató és egyszerű, ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók

A galuskához

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek