Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék recept

hozzászólások (28)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 339 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1354 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 78 kcal

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kabocapor
Kabocapor Wed, 2018-12-12 21:40

Kedves Ildikó!
Hálás vagyok a receptedért (a családom is :). Életem első krumplifőzelékje isteni finom lett a Te segítségeddel. Pici 10 százalékos ecetet tettem bele, talán egy mokkáskanálnyit és gyerekkorom ízvilága varázsolódott elém.

rezu
Rezu / rezu Mon, 2013-10-21 13:39

Nem vagyok nagy főzelékrajongó, de ez nagyon finom lett!! Fasírttal tálaltam, isteni volt! Köszönöm a receptet!

Urtilia
Urtilia Thu, 2013-07-18 14:13

Nagyon finom! Nagy rajongója vagyok a krumplifőzeléknek! =D
Köszi!

Katicaaa
Katicaaa Sat, 2013-01-05 14:14

Köszönöm a receptet, isteni lett!! Egy kis sót és majorannát még én is raktam bele! De az a jó benne, hogy liszt nélkül készült!! BUÉK!!!

agorena
agorena Wed, 2012-12-26 21:21

Isteni lett!!! en egy kis majorannat is szortam ra! koszonom a receptet!

pipi8607
Pipi / pipi8607 Fri, 2012-09-21 18:55

Mennyei lett, nagyon köszönöm a receptet!
Bár bevallom őszintén, nem bírtam ki, hogy hűen kövessem a leírtakat, és elég lényeges pontokban eltértem tőle, így egyúttal létrejött az én saját krumplifőzelékem! :)
Mindez a segítséged és isteni recepted nélkül nem jöhetett volna létre!
Hálásan köszönöm! :)

Pipi

pipi8607
Pipi / pipi8607 Fri, 2012-09-21 10:21

Kedves Ildikó!

Kérlek segíts nekem! Az én háztartásomban nincsen "kisrugós", azt sem tudom, az az eszköz egyáltalán micsoda, viszont szeretném ma kipróbálni a receptedet, annyi jót írnak róla.
Az is megfelel, ha botmixerrel összeturmixolom? (Egyébként hol lehet ilyet kapni, és mi a funkciója? Gondolom, hogy pépesít...)

Nagyon köszönöm előre is a mielőbbi válaszod! :)

Piroska

pipi8607
Pipi / pipi8607 Fri, 2012-09-21 10:36

Köszönöm a villámgyors választ! :)
Krumplitörőm van, köszönöm a tippet, akkor azzal állok neki! :)

Zsu-81
Zsu-81 Tue, 2012-06-05 18:30

Véééégre, ezt az ízt és állagot kerestem! Köszönöm szépen, nagyon finom lett! :-)

Nellicu
Nellicu Wed, 2012-03-14 11:07

Köszönöm a receptet, most lett kész! Nagyon fincsi! Annak külön örültem, hogy nem kellett hozzá liszt, eszembe nem jutott volna így! :-)

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-03-04 20:41

Én is szoktam kisebb hagymát sütni és belekeverem a kész főzelékbe,főzőtejszinnel behabarom pici cukrot teszek bele és citromlével ízesítem.

bogi0212
bogi0212 Mon, 2011-12-12 16:32

Én tettem bele 2 gerezd fokhagymát is és leveskocka helyett ételízesítővel ízesítettem,valamint a tejfölhöz 2ek finomlisztet. Isteni finom lett!

m.gaby
Gabriella / m.gaby Thu, 2011-05-05 19:30

Soha nem találtam el igazán, hogy hogy szokta apu otthon csinálni a krumplifőzeléket. Isteni finom! Köszönöm a receptet! Így fogom mindig csinálni :)

eperszeletke
eperszeletke Fri, 2011-04-15 08:11

krumplifőzeléket a mi családunk paprikásan szokta készíteni, aztán rátaláltam erre a receptre és azóta én mindig így készítem! nagyon fincsi!!

Dorci82
Dorci82 Sat, 2011-03-12 18:42

Nagyon köszi a receptet.Eleinte kicsit leveses volt, de kicsit vártam és besűrűsödött. Sült virslivel, és sült vega virslivel, friss kenyérrel mennyei volt :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-06 16:27

Sziasztok!

A krumplifőzelék nálam csirkepaprikásként kezdi. Ha már eléggé puha a hús, akkor teszem bele a krumplit és öntöm fel vízzel. Tejfölös habarás és kész. Nagyon finom, próbáljátok ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-22 12:29

Köszönöm a receptet. Nagyon finomra sikerült teljesen büszke voltam magamra, pláne, hogy a gyermekeim két pofára zabáltak.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2009-08-17 07:02

Szia Márta!
Péterapó leírta: a krunmplifőzelék-változatoknak csak a fantáziánk szabhat határt.
Ahány ház, annyi szokás. Egyetlen lényeg van: finom legyen!
Ahogy leírtad, úgy biztosan finom!
Nekem a 'fehér' krumplifőzelék a kedvencem, közreadtam, hátha másnak is megtetszik az én változatom. Most olvashatják a Te variációdat, Neked így az igazi, talán másoknak is.
Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-16 16:12

Én a krumplifőzeléket nem így ismerem,savanyúan például még sosem ettem.Én úgy készítem,hogy felteszem a krumplit vízbe,ételízesítővel,sóval,babérlevéllel és egy kevés felkockázott vöri hagymával.Míg felforr,megcsinálom a pirospaprikás,vörihagymás rántást,majd beleteszem.Ha híg,behabarom lisztes tejföllel,ha nem híg,csak tejfölt teszek bele,s utánaízesítem.Fini

peterapo
peterapo Wed, 2009-07-29 10:05

A krumplifőzelék-változatoknak csak a fantáziánk szabhat határt.
A klasszikus ugye a savanyú krumplifőzelék (majomfogó). (Ecet helyett citromot!)
A majorannás változat is elég közismert. (Ebbe nem kell babérlevél!)
A paradicsomos krumplifőzelék már ritkább.
És innen már csak ízek szerint:
kapros
köménymagos
paprikás
tárkonyos
stb.
Valamennyi változat alá javallok kis fej hagymát minimális zsiradékon.
Hidegen, melegen: - jó étvágyat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-05 14:42

Örömmel olvastam ezt a sokféle verziót! Magam is nagy kedvelője vagyok a főzelékeknek és bizony, hogy a legváltozatosabb fűszerezéssel ugyanabból az alapanyagból számtalan ízélmény variálható.
Nálam hetente legalább háromszor kerül főzelék az asztalra. Könnyű, laktató, nem terheli meg emésztése alatt a szervezetet. Igazi Hungarikum! Ne hagyjuk, hogy elvesszen az asztalunkról!
Nincs az a hamburger, pizza, amit oda nem adnék a legnagyobb örömmel egy tányér finom főzelékért!
A krumplifőzelékek közül nekem például pont a paradicsomos a kedvencem, amit egy csepp rozmaringgal teszek még izgalmasabbá!
Ilyen esetekben a feltét sem feltétlenül szükséges!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-02-21 15:11

Ez a főzelék nagyon finom, de én még szoktam beletenni, egy-két kiskanál majorannát is. Így az íze még érdekesebb lesz. Ha van kedved, próbáld ki így is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-10-29 08:24

Én kb. 5-6 karika szárazkolbász is bele szoktam vágni, attól szép szine lesz.

339
burgonya 1.5 kg
leveskocka 3 db
babérlevél 5 db
tejföl 2 dl