r
Nosalty Logó

Kreol jambalaya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Kreol jambalaya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

jambalaya

kreol fűszerkeverék

Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

jambalaya

kreol fűszerkeverék

Összesen 3382 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

jambalaya

kreol fűszerkeverék

Összesen 165 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3297.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6610 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 675 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16488.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    12811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 3382 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

jambalaya

kreol fűszerkeverék

Elkészítés

jambalaya

  1. Ha nincs otthon kreol vagy cajun fűszerkeverékünk, akkor keverünk egy adagot a megadott alapanyagokból.

kreol fűszerkeverék

  1. A garnélát tisztítsuk meg, és egy tálban vízzel felöntve tegyük félre.
  2. Karikázzuk fel a kolbászt, tisztítsuk, aprítsuk a hagymákat. A csirkemellet mossuk meg, és kockázzuk fel, a zellerszárat tisztítás után vágjuk nagyobb darabokba, a szárított paradicsomot kisebb részekre.
  3. Egy nagy serpenyőben (paella készítő, nehéz vasedény a legjobb) pirítsuk meg a kolbászkarikákat mindkét oldalukon, majd szedjük ki egy tálra.
  4. A kolbász zsírján pirítsuk aranybarnára a csirkemell kockákat, fűszerezzük sóval, borssal, és szedjük ki az edényből a kolbász mellé.
  5. Ekkor öntsünk pár csepp olívaolajat a serpenyőbe, és jöhetnek a vöröshagyma és a salottahagyma kockák. Pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár perc után húzzuk félre az edényt. Most hozzáadhatjuk a fűszereket, és öntsük fel csirke alaplével az egészet. Mehet vissza a tűzre.
  6. Alacsonyabb lángon forraljuk be az alapot, öntsük bele a barnarizst, és főzzük puhára. Közben ügyeljünk rá, nehogy elfőjön teljesen a leve, mindig pótoljuk.
  7. Ha már majdnem közepesen puha a rizs, szórjuk a tetejére a zellerszárat és a kolbászkarikákat.
  8. A főzés vége közeledtével kanalazzuk a rizsre a csirkemellet, majd pár perc múlva helyezzük rá a garnélát, és fedő alatt pároljuk puhára. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 34815
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Ajánló

Nagyszerű egytálétel! Mindenkinek ajánlom. Ha valaki nem szereti a tengeri herkentyűket, akkor hagyja ki a garnélát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta ki szerettem volna próbálni a spanyol paella kreol vagy cajun párját, a jambalayát. Ezt andouille kolbásszal készítik. Andouille: eredetileg egy francia füstölt sertéskolbász, melyet fokhagymával és fehérborral készítenek. Amerikában leginkább a cajun és a kreol konyhában, Luisianában, a Mississippi folyó partjánál használatos.

Hozzávalók

jambalaya

kreol fűszerkeverék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?