r
Nosalty Logó

Krémes-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 4700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7085.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 4700 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. Egy közepes tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát.
  3. Papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.
  4. Erre simítjuk a túrókrémet, és készre sütjük.
  5. A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, meg a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük.
  6. A fehérjét felverjük habbá, és lazán a krémhez keverjük.
  7. A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  8. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben.
  9. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz.
  10. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk.
  11. Ezt a krémet a túróra simítjuk.
  12. Készítünk egy piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál, cukorral és 2 evőkanál liszttel. (Felverjük a fehérjét a cukorral, és lazán beleforgatjuk a tojások sárgáját, meg a lisztet.)
  13. A piskótamasszát egy nylon zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban.
  14. A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1097
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 215976
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon könnyű pite kétféle tésztával és kétféle krémmel. Nemcsak mutatós, nagyon finom is. Az elkészítés folyamatáról 15 fázisképet itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A vaníliakrémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!