r
Nosalty Logó

Krémes shakshuka padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Krémes shakshuka padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2434 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    15215 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    4020 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    655 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    908 micro
  • β-karotin
    12168 micro
  • β-crypt
    1931 micro
  • Likopin
    76076 micro
  • Lut-zea
    2383 micro
Összesen 1597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    2893 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 60 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott padlizsánt egy száraz serpenyőben, némi sóval elősütjük, majd félretesszük - de akár sütőben is elősüthetjük.
  2. Az újra üres serpenyőbe öntjük az olívaolajat, erre mehet rá a finomra aprított vöröshagyma és a reszelt fokhagyma. Üvegesre pároljuk, majd jöhetnek a fűszerek: ne spóroljunk velük, a közel-keleti receptek lényege a rengeteg csodás fűszer!
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a sűrített paradicsomot, és az egészet egy picit lepirítjuk. Erre jöhet a feldarabolt szilvaparadicsom és a felcsíkozott kaliforniai paprika (tipp: a paprika felét kockázzuk apróra, így jól belefő a mártásba!). Sózzuk ízlés szerint.
  4. Jöhet bele a paradicsomszósz, illetve ha szükségét érezzük, egy picike cukor. Folyamatos kevergetés mellett nagy lángon főzzük így egy pár percet, hogy a folyadék egy része elpárologjon.
  5. Ekkor tegyük bele az elősütött padlizsánt, majd lefedve főzzük 20-30 percet, amíg kellően megpuhul a paprika. Ha szeretjük kicsit ressebbre hagyni, akkor kevesebb idő is elég neki.
  6. Amikor már késznek ítéljük az állagát, egy kanál segítségével kivájjuk a tojások helyét, majd óvatosan, egyesével belepottyantjuk őket a mélyedésekbe. Lefedjük, és 1-2 perc alatt megfőzzük - ezalatt már akár a lángot is lekapcsolhatjuk alatta, a shakshuka saját hője is elegendő.
  7. Azon melegében fogyasztjuk: a tetejére fetát morzsolunk, és megszórjuk friss korianderrel. Naan kenyérrel tunkolva a legjobb, próbáljátok ki!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12573
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak. Mi most egy ellenállhatatlanul krémes, padlizsánnal turbózott változatot készítettünk, sőt, egy kis fahéjat is tettünk bele, hogy még pikánsabb legyen. A lecsószezon kötelező darabja, higgyétek el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?