r
Nosalty Logó

Krémes quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3096 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6270.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    2693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5016 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1600 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást és sót, majd összedolgozzuk. Amikor a massza összeállt, öntsük hozzá a tejet és szintén dolgozzuk össze.
  2. Erős mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát, hogy teljesen összedolgozzuk, aztán formázzunk belőle lapított gömböt és tegyük a hűtőbe 15-20 percre pihenni.
  3. A pihentetett tésztát nagyjából 2 mm vastagságúra sodorjuk ki, helyezzük bele a sütőformába, szurkáljuk meg villával, majd mehet vissza a hűtőbe még 15 percre.
  4. Ezt követően helyezzünk bele egy sütőpapírt és pitesúlyokat (lehet: bab, rizs). 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezékeket és a sütőpapírt és további 6-8 percig sütjük.
  5. A töltelékhez egy tálban felverjük a tojásokat, fűszerezzük, hozzáöntjük a tejszínt, a snidlinget, a sonkát és a sajt egy részét. A kisült tésztalapba beleöntjük a tölteléket, a tetejét megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, amíg a massza teteje meg nem pirult. Jó étvágyat! ;)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1195
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó barátom adta a receptet amit saját ízlésemre formáltam. A Quiche-ben az a jó, hogy sok féle alapanyag szóba jöhet, lehet kísérletezni. :) Ez a legjobb, amit életemben ettem!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek