r
Nosalty Logó

Krémes máktorta (Máktorta 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Krémes máktorta (Máktorta 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    308.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5395.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1989 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 5210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Az omlós tésztát tortaformába tesszük megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük.
  3. A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát, és a mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük.
  4. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint).
  5. 1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk.
  6. A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 218301
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes máktorta (Máktorta 2.)
Mártika és Feri 107 recept

Amit a kevert omlós tésztáról tudni kell: régi cukrászszabály, hogy a típusomlóshoz a cukrot, a vajat és a lisztet 1-2-3 arányban vesszük. Tippek: - Szétesik, morzsalékos, kizsírosodott a tészta: oka, hogy megolvadt a zsiradék. Megelőzhető, ha nem gyúrjuk sokáig a tésztát, hűvös helyiségben dolgozunk, sima lisztet használunk, de nem lisztezzük és nyújtjuk sokszor a tésztát. - Sütés után összehúzódik a tészta: olyankor fordul elő, ha kevés zsiradékot, sütőport és sok folyadékot használunk fel a tészta készítéséhez. - A vaj és a porcukor összefut (ikrás lesz): ez a kevert omlós készítésekor fordulhat elő. Oka, hogy a tojásokat nem egyenként adtuk hozzá, így a zsiradék nem tudta azt felvenni. “Kisimítható”, ha vízgőz fölött, folyamatosan keverve óvatosan felmelegítjük, majd kihűlésig tovább keverjük. - Ha több lisztet használtunk a kelleténél, az ilyen massza sütés után szétesik.  

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek