r
Nosalty Logó

Krémes kakaós piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Krémes kakaós piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 182 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 595 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5458.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 2970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  2. Zsírozott-lisztezett tepsiben előmelegítve közepes lángon sütjük kb. 10-15 percig.
  3. Közben a pudingport a cukorral, a vízzel és tejjel csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
  4. Még forrón összekeverjük a 6 tojás felvert fehérjével. A tészta tetejére kenjük, és további 10 percig sütjük (tűpróba).
  5. Mikor kihűlt, díszítjük kakaóval elkevert porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6584
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Ha készítettünk előtte egy gazdag levest, utána ez a desszert jó választás lehet! Én vonalzó segítségével készítettem a tetejére a cukros kakaó díszítést. Papírlapot tetszőleges alakzatra kivágni, majd ráfektetni a krémre, és kis szűrőkanál segítségével szitálni rá a kakaós cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gusztusos, könnyen szeletelhető desszert.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek