r
Nosalty Logó

Krémes Coook konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Krémes Coook konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt is.
  2. Közben a tejet majdnem forrásig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal, majd levesszük a tűzről, és szinte csepegtetve elkezdjük a tojáshoz önteni (a vaníliát kidobjuk, vagy félretesszük).
  3. Ha már elég meleg a tojásos keverék, az összes tejet beleönthetjük, majd az egészet visszatesszük a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd további 1 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, és azonnal fóliát terítünk a felszínére, majd hagyjuk kihűlni. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  4. A friss leveles tésztát sütőpapírra tesszük egy tepsibe. Felvághatjuk 12 kisebb téglalapra vagy 2 félre is, de egészben is hagyhatjuk.
  5. Porcukorral megszórjuk, majd egy másik sütőpapírt terítünk rá, és lenyomatjuk egy tepsivel. Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, szükség szerint szeleteljük, majd a krémet betöltjük a két lap közé. Tehetünk rá gyümölcsöt, tejszínhabot, valamit a tetejét meglocsolhatjuk karamellszósszal is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 47204
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez krémes egy mille feuille és a krémes keveréke. A tészta lehet levegősebb, "levelesebb", ha nem lenyomatva sütjük, és a gyümölcs helyett tehetünk bele tejszínhabot is, hogy egy plusz réteget kapjunk. A karamell pedig már csak hab a tortán.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek