r
Nosalty Logó

Kovászos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Kovászos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 831 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 8286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Összesen 152 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3104.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    8630 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 831 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    486.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31043 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    576 mg
  • Kálcium
    5598 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1423 mg
  • Foszfor
    7229 mg
  • Nátrium
    16082 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    2961.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5063 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1160 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    6378 micro
  • β-karotin
    19531 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    86296 micro
  • Lut-zea
    9560 micro
Összesen 8286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1602 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjük el alaposan a kovászt a tojásokkal, a vízzel és a sóval.
  2. Lassan adagoljuk hozzá a liszteket, folyamatosan gyúrva, míg a tészta a teljes lisztmennyiséget fel nem veszi.
  3. Folytassuk a gyúrást, míg egységes, ruganyos, nem túl ragacsos tésztát kapunk.
  4. Tegyük lefedve langyos helyre, kelesszük 1.5-2 órát.
  5. Hajtogassuk át, majd fél óra múlva ismét.
  6. A második hajtogatás után tegyük 6-8 órára a 9-10 fokos hűtőbe.
  7. Osszuk a tésztát kis darabokra, lisztezett felületen nyújtsuk a darabokat laposra, majd minden darabot többször küldjünk át a tésztagépen, míg vékony és erős lapokat kapunk. (Gép hiányában persze sodrófával is nyújthatunk.)
  8. Készítsük el a besamelt és a húsos szószt, daráljuk le a sajtokat. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, tegyünk az aljába egy tésztalapot. Öntözzük meg a húsos mártással, majd a besamellel, szórjunk rá kis sajtot, majd jöhet egy újabb lap. Rétegezzünk, míg minden el nem fogy. Legfelülre tészta kerüljön.
  9. Szórjuk meg a lasagne tetejét gazdagon sajttal, majd öntsük le a maradék besamellel. Toljuk be a sütőbe, 220 fokon süssük, míg már erősen bugyog a tetején a sajt (kb. egy óra), és kezd megbarnulni.
  10. Hagyjuk kicsit hűlni szeletelés előtt.

Besamel

  1. A besamelhez melegítsük fel a margarint egy fazékban, enyhén pirítsuk meg rajta a lisztet. Keverjük folyamatosan, tartsuk csomómentesen. Vegyük le a lángot takarékra. Keverjük el a hideg tejben a sót, borsot és szerecsendiót, majd lassan öntsük a vajas liszthez, gyorsan kavargatva. Ha az összes tejet beletettük, és besűrűsödött a szósz, vegyük le a tűzhelyről, és tegyük félre.
  2. A húsos szószhoz kevés olajon pirítsuk meg a ledarált csirkemellet a felcsíkozott hagymával, majd a sajt kivételével adjunk hozzá minden megmaradt hozzávalót (a répát és a paprikát vágjuk előtte apró kockákra), és főzzük kis lángon, míg minden meg nem puhul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1038
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 01.

Ajánló

Természetesen bármilyen egyéb töltelékkel/szósszal készíthető, a fenti csak példa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel minden elképzelhető és elképzelhetetlen konyhai bizgentyűvel muszáj rendelkeznem, természetesen egy nap hazahoztam egy tésztakészítő masinériát is. Ez akkoriban történt, amikor a kovásszal is megismerkedtem, így logikus volt, hogy az első bevetésen egy kovászos tésztát próbáljam ki. A kísérlet felettébb sikeres volt, azóta mély megvetéssel tekintek a bolti lasagne lapokra.

Hozzávalók

Tészta

Besamel

Húsos szósz és sajt

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek