r
Nosalty Logó

Kosaras franciasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Kosaras franciasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 415 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 1661 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Összesen 194 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 415 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1661 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát 1 mm vékonyra kinyújtjuk, a nagyobb (kb. 10 cm-es) pohárral köröket szúrunk ki.Minden második kört kiszúrjuk a kisebb (kb. 8 cm-es )pohárral.
  2. A felvert tojással megkenjüka teli lapot, ráhelyezzük a kiszúrt kör szélét (a közepét félretesszük), megkenjük tojással, majd rátesszük a 2. kiszúrt kör szélét, megkenjük tojással (alap + 2 karika).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. Mindegyik lappal megcsináljuk. A kiszúrt közepekből annyit tegyünk a tepsibe, ahány kosarunk lett, az lesz a kalapja. A leeső tésztákat félretesszük, a végén leheletnyi liszttel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és folytatjuk a kiszúrást, kb. 9 db kosárkánk lesz.
  5. Az egészet ismét kenjük át tojással, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Amíg a kosárkánk sül, elkészítjük a franciasalátát, a tejfölt majonézzel összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele sót, pici citromlét.
  7. A zöldségfélét roppanósra (én mikróban szoktam, jénaiba natúr beleteszem, max. teljesítményen max. 5-8 perc) pároljuk, és összekeverjük a majonézzel - tegyük be a hűtőbe teljesen kihűlni.
  8. Ha megsült a kosár, a közepét enyhe nyomással nyomjuk le.Hagyjuk kihűlni,majd megtöltjük a franciasalátával és a kalapokat ráhelyezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5343
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Ajánló

Ha van maradék csirke vagy pulyka sült hús a hűtőben, apróra vágva belekockázhatjuk a salátába, így tartalmasabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A régi receptjeim reneszánszát éljük. Ma erre esett a választásom. Könnyű, kellemes vacsora volt. Az elkészítéséhez fagyis, ill. normál ivópoharat használtam.

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A franciasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek