r
Nosalty Logó

Körtés-sajtos csirkemellfilé palacsintaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Körtés-sajtos csirkemellfilé palacsintaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A palacsintához

Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A palacsintához

Összesen 3756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A palacsintához

Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 942 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7788.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    3529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 3756 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A palacsintához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell filét 4 szeletre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal és egy lezárt dobozban a hűtőbe tesszük. Amennyiben módunk van rá, ezt előző este megtehetjük.
  2. Összekeverjük a palacsintáhozvalókat az olaj kivételével. 20 percig pihentetjük. Sütés előtt hozzákeverjük az olajat.
  3. Kisütjük a palacsintákat. Kb 12 db lesz belöle. Csak az első palacsinta előtt kell vékonyan kiolajozni a serpenyőt.
  4. Elkészítjük a mártást:a lisztet a vajon picit megpirítjuk, felöntjük a tejjel. Folyamatos kavarás mellett besűrítjük, hozzáadjuk a borsot és a csipet sót. Beleszórjuk az előzőleg feldarabolt sajtot, addig kevergetjük, amíg felolvad és egynemű masszát kapunk.
  5. A csirkemell szeletek alól egy serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk és a hús mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort és fedővel letakarva kb 20 percig pároljuk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
  7. A palacsintákat szorosan felgöngyöljük és ujjnyi szélesen felszeleteljük.
  8. A palacsintacsíkokat beleszórjuk a kikent tűzálló tálba, ráhelyezzük a hússzeleteket, meglocsoljuk a pecsenyelével.
  9. A körtét meghámozzuk, 8 felé vágjuk, a magházát eltávolítjuk.
  10. Ráhelyezünk a húsra 2-2 körteszeletet, bevonjuk a rakottast a sajtszósszal, beszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9553
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

További, vajban megpirított körteszeleteket kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátnőmnél egyik alkalommal, amikor vendégségben voltam, ezzel a körtés csirke rakottassal kínált meg. Finomnak és újszerűnek találtam, mindjárt el is kértem a receptjét. Mint kiderült, egy régebbi Nők Lapjában Lajos Mari által közzétett recept alapján készítette. Én annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy a palacsintát a saját bevált gyakorlatom szerint sütöttem, csirkecomb helyett pedig csirkemellfilét használtam. (A 70 perc sütési időből a rakottas tényleges sütési ideje csak 30 perc a többi a palacsinta és a hús sütési idejét foglalja magába.)

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?