r
Nosalty Logó

Körtelekvár Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Körtelekvár Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1048 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4195 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.2 g
  • Cukor
    835 mg
  • Élelmi rost
    157 mg

VÍZ

  • Összesen
    4667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 4195 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, szárától és a magháztól eltávolított gyümölcsöket 2x2 cm-es darabokra vágjuk. (Nem kell meghámozni!)
  2. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, ez mintegy 30 percet vesz igénybe.
  3. Feltesszük a vízzel együtt főni egy zománcos fazékba.
  4. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel összetörjük a darabos gyümölcsöket. A már lekvárnak mondott anyagba beletesszük a citromlét, a vaníliás cukrot.
  5. Majd ismét visszatesszük főni, hogy megfelelően besűrítsük. (A citrom, mint tudjuk, nem engedi elszíneződni, megtartja szép, sárgás színét.)
  6. A legvégén beletesszük a cukrot, a nátrium-benzoát és még egyet forraljuk a cukorral, folytonos keverés mellett. (Vigyázzunk, hogy igen rotyog, a sűrűsége miatt is, föl-föl fröccsen!)
  7. A tisztára mosott 750 ml-es üvegekbe szedjük. Csavaros tetőket használunk, majd a szájukkal lefordítva 1 nap múlva -ha nem folyik egy sem-, a kamra polcaira tesszük őket.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31226
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Ajánló

A család szereti a körtelekváros rétest egy finom vanília fagylalttal!  Ha csinálok kicsit "folyósabb" lekvárt, reggeliző lekvárnak, dzsemnek is hívom. Kisebb adagokat csinálok, kb. 200 ml-es üvegeket használok.

Receptkategóriák

A körte több fajtája is megtalálható, ezért a befőzéshez javasoltak a korábbi fajták, a júliusban-augusztusban érők. (Nem a kemény télállók!) Ezeknek magas a cukorfoka, és éretten sokkal puhábbak. Emiatt kell besűríteni, mert sokkal lédúsabbak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek