r
Nosalty Logó

Konyakos kacsamáj hagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Konyakos kacsamáj hagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18010 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    186 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    3254 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    324 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4502 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72038 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3568 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Elkészítés

A konyakos kacsamáj

  1. A hagymalekvárt már előre elkészítjük.
  2. Az alaplevet lábasba öntjük, beletesszük a felaprított hagymát, fehérbort, mézet, sherry-ecetet.
  3. Felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
  4. Leszűrjük, majd megsózzuk, félretesszük.
  5. A barackokat meghámozzuk és hosszanti cikkekre vágjuk.
  6. Serpenyőben olívolajon karamellizáljuk a barackot.
  7. Az olajat leöntjük, és a fehérborral kissé sziruposra sűrítjük a gyümölcsöt.
  8. Kivesszük a hűtőből az előzőleg megtisztított, kierezett kacsamájat, éles késsel 2 cm vastagra szeleteljük (ne tartsuk sokáig kézben, és felmelegített , vékony pengéjű késsel dolgozzunk).
  9. A májat serpenyőben, (olaj nélkül) 20-20 másodpercig sütjük oldalanként, közben megsózzuk.
  10. Előre felmelegített, 160 fokos sütőben további 2-4 percig sütjük (tovább semmiképp!).
  11. A hagymalekvárra helyezzük a sült barackokat és a májszeleteket, majd körbeöntjük a konyakos mártással, esetleg metélőhagymával is meghintjük.
  12. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26558
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 28.

Ajánló

Bortipp : Béres – Tokaji Cuvée 2005 (Furmint-Hárslevelű alapú édes cuvée)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült egy egész, friss hízlalt kacsára szert tennem. Ilyenkor az állat szétbontása után a lehető legkevesebb alkatrészt fagyasztom le, tehát pár napig Tás a kaja… Elsőként a gyönyörű kacsamáj volt soron, amihez  remek receptet találtam a Bűvös szakácson.

Hozzávalók

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek