r
Nosalty Logó

Konok kunok gulyásleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Konok kunok gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyásleves

Túrógombóc

Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyásleves

Túrógombóc

Összesen 4723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyásleves

Túrógombóc

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965.3 g
  • Cink
    440 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    339 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1265 micro
  • β-karotin
    3782 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    386.1 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17792 g
  • Cink
    2638 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1509 mg
  • Vas
    2036 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    4837 mg
  • Nátrium
    5606 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    5985.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2614 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    1488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7593 micro
  • β-karotin
    22694 micro
  • β-crypt
    522 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    6257 micro
Összesen 4723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Gulyásleves

Túrógombóc

Elkészítés

Gulyásleves

  1. A pucolt, finomra vágott hagymát egy nagy lábasban vagy bográcsban megdinszteljük a zsíron, félrehúzzuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felöntjük a vízzel, további 5 percig pároljuk.
  2. Kockákra vágjuk a marhahúst, a pörköltalaphoz adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot, illetve paprikát. Körülbelül másfél óráig főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk.
  3. Ha a pörkölt puhára főtt, beletesszük a hámozott, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és kockákra vágott burgonyát, vízzel öntjük fel. A petrezselyemzöldet finomra vágva, a zellerlevelet egészben tesszük a levesbe. További egy órát főzzük, amíg a zöldségek puhára főnek.

Túrógombóc

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat és a sót. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy órára hideg helyre tesszük.
  2. Gombócokat formázunk belőle, ügyelve arra, hogy főzés közben megduzzadnak. Főzhetjük őket vízben, de a gulyáslevesben is. Ha feljöttek a víz tetejére, még 3 percig főzzük őket.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13425
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 26.

Ajánló

Pogácsa, vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konok kunok gulyásleves
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Egy évtizede hozta ezt a receptet a nagymamám Kisújszállásról. Azóta a család kedvence lett, általában bográcsban készítjük. A gombócokat gazdagíthatjuk friss, apróra vágott kaporral.

Hozzávalók

Gulyásleves

Túrógombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?