r
Nosalty Logó

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 338 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    5705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    3357 micro
Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A megtisztított sárga- és fehérrépát ugyanígy készítjük el. Felaprózzuk a petrezselymet, nem túl finomra. Az újhagyma zöldjét karikákra vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, és ebben állandó kevergetés közben előbb a répákat, majd kis idő múltán a burgonyakockákat "karamellizáljuk". Közben beleszórjuk a köménymagokat is. Legvégén jön az újhagyma.
  3. Ca. 1 liter vízzel felöntjük az egészet, hozzáadjuk az ételizésítőt, a babért, 1/4 paprikát, ugyanennyi érett paradicsomot, a petrezselyem felét, ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és gyöngyöztetve készre főzzük. A virslit röviddel az elkészülés előtt főzzük bele.
  4. A lisztet és a tejfölt kikeverjük, adunk hozza egy-két ek. levest. A behabart levest felforraljuk, pár percig kevergetjük.
  5. A petrezselyem másik felével megszórjuk, és újhagymakarikákkal díszítjük találáskor.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2537
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
Marti48 317 recept

Minden idényzöldség nagy kedvenc. Egyik vezető szerepet az újkrumpli játssza. Sajnos nagyon gyorsan megkeményedik a héja, ekkor kerül sorra a leves. Az íze viszont marad - és ez igen-nagyon finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!