r
Nosalty Logó

Könnyű áfonyás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Könnyű áfonyás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.4 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, és kibélelünk 12 muffin formát papírral.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd az egészet átszitáljuk.
  3. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot, valamint a citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a száraz hozzávalók egyharmadát, majd a kefirt egyharmadát, utána újra a lisztes keverék jön, megint a kefir, az utolsó adag liszt, majd a kefir maradéka. Ha összekeveredett, ne keverjük tovább.
  5. Beleforgatjuk az áfonyát, majd a masszát a muffin formákba kanalazzuk, egészen a tetejéig.
  6. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 636
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 108328
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 02.

Receptkategóriák

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!