r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tekovacs
Kolozsvári rakott káposzta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15607.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    10692 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    851 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1305 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3749 micro
Összesen 6614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát gyorsan átmossuk hideg vízben, és pár kanál olajon megdinszteljük (vagy apróra vágott szalonnakocka zsírján).
  2. A bögre rizst pici olajon felforrósítjuk, majdugyanazon bögrével mérve, adunkhozzá két bögre forrásbanlévő vizet,beleteszünk egy füstölt kockát, és puhára főzzük.
  3. A darált húst az előzőlegmegfonnyasztott hagymával együtt gyakrankevergetve puhára pároljuk.
  4. Végén fűszerezzük: só, bors kömény, paprika. (A házias íz érdekében egy-két gerezd átnyomott fokhagyma is mehet bele).
  5. Ezután már csak összekell rakni az alapanyagokat rétegesen és megsütni.
  6. A kivajazott tepsi aljára kerül egy réteg káposzta (egyharmad), rá egy réteg hús (kb. fele) és a húsra akolbászkarikák. Végül rásimítjuk a rizst. A rizsre jön a 2. réteg káposzta, jól megtejfelezve! Majd kezdjük elölről a rétegeket. Legfelül káposzta legyen.
  7. A maradék tejfellel jól befedjük, és egy kis szalonnakockával, apróra vágott kolbászdarabkákkal megszórjuk.
  8. Aláöntjük a maradék füstölt levet, majd forró sütőbe tesszük. 20-25 percig lefedve pároljuk, és fedő nélkül sütjük még 15-20 percet, amíg kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 39x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1176
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 315
  • Össznézettség: 470675
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Kockára vágva, adagonként lefagyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsvári rakott káposzta 3.
tekovacs 91 recept

Ebből nem lehet keveset csinálni:). Egyrészt mert nagyon finom, másrészt pedig ha pár napot hidegen áll, még finomabb lesz..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?