r
Nosalty Logó

Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Kolbászos zöldborsófőzelék egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2054 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 513 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9852.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    8263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11186 micro
Összesen 2054 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fazékba beleöntjük a borsót és a kolbászt. (Ha a kolbász nyers, akkor kisebb darabokra vágjuk, hogy egészen biztosan átfőjön az alatt az idő alatt, amíg a borsó megfő.) Ezután beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Lefedjük a fazekat és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a borsó el nem készül. (A borsó minőségétől függ, hogy ez meddig tart. Lehet 15, de lehet 25 perc is. Időnként meg kell kóstolni.)
  3. Ezalatt elkészítjük a habarást. Egy edényben habverővel összekeverjük a tejfölt, a tejet és a lisztet csomómentesre. (Én sosem készítem tejszínnel, mert úgy túl édeskés, túl krémes lesz.)
  4. A megfőtt főzelékből kivesszük a kolbászokat, mert csak zavarnának a habarásnál. Ezután beleöntjük a habarást a forrásban lévő főzelékbe úgy, hogy közben keverjük a habverővel. Addig kevergetjük, amíg a főzelék újra fel nem forr. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy elég fűszeres-e, és ha kell, akkor még meg lehet sózni például.
  5. Ezután érdemes állni hagyni még 5-10 percig, hogy rendesen besűrűsödjön. A kolbászt csak a tálban tesszük vissza a főzelékbe.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 69579
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Inkább felnőtteknek ajánlom, a benne főtt fűszeres kolbász miatt. De anélkül is el lehet készíteni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Gyakran készítek zöldborsófőzeléket, mert gyors, egyszerű és szeretjük. :) Én sosem készítek külön rántást a főzelékbe, csak habarom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek